Elektroszmog káros hatásai

Szervezetünk által termelt bioelektromos feszülség létfontosságú szerepet tölt be testünk különféle élettani folyamataiban. Agyunk működése során neuronjaink elektromos jelek segítségével kommunikálnak, szívünk működését, izmaink összehúzódását elektromos jelek irányítják, de sejtjeink működése során is szintén fontos szerep jut az elektromosságnak.  Az emberi szervezet egészséges működése jól működő bioelektromos rendszer nélkül nem lehetséges. Amennyiben ezt az érzékeny elektromos rendszert külső forrásból származó elektroszmog tartósan megzavarja, úgy  működésben zavarok léphetnek fel.

Gyermekeink egészsége szempontjából rendkívül fontos a pihentető regenárálódást biztosító nyugodt alvás. A szervezet energetikai regenerálódása, a gyermekeket ért stressz feldolgozása az úgynevezett mélyalvási stádiumban történik. A gyerekágyakban jelenlévő elektroszmog az alvás és a regeneráló pihenés minőségét képes megzavarni. A fekhelyeken vagy nappali tartózkodás területein műszerekkel mérhető elektromos erőterek felelősek az úgynevezett elektrostressz állapot kialakulásáért. A szervezetet érő stressz pedig számtalan betegség, többek között a daganatos betegségek kialakulásáért is felelős lehet! Az elktroszmog alacsonyfrekvenciás mágneses összetevőjét a WHO a lehetséges rákkeltő kategóriába sorolta.

Tartós elektroszmog hatására kialakulhat egy túlérzékeny állapot amit EHS szindrómának vagyis elektromos hiperérzékenységnek is neveznek. Ebben az állapotban szenvedő betekek már rendkívül kis elektromos kölcsönhatásokra is érzékenyen reagálnak. Sok esetben ez a jelenség lehet felelős a gyermekkori hiperktivitás, nyugtalanság, koncentrációs zavarok kialakulásáért, de allergia, gyenge immunrendszer, sőt daganatos betegségek hátterében is megjelenhet mint erős katalizáló hatás.

Az elektroszmog észrevétlenül képes megzavarni gyermekeink bioelektromos rendszerét, erős elektrostressz kiváltására képes, hormonális és sejtkommunikációs zavarokat okozhat és ezek összetett hatásával pedig jelentősen hozzájárulhat a gyermekkori daganatok kialakulásához is!